RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Mesés Gödöllő
település:
Debrecen
múzeum neve:
Debreceni Irodalom Háza Múzeum adatai
program helyszíne:
4026 Debrecen, Péterfia 28.
napszak: délelőtt, délután
program típusa: időszaki kiállítás
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, látássérültek, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, szülők
Egyszer volt, hol nem volt a Debreceni Irodalom Házában egy Mesés (B)irodalom című időszaki kiállítás, mely a magyar meseirodalom tájára kalauzolta a látogatókat. Bemutatta a magyar népmesék világát, Benedek Elek és Arany László munkásságát, emellett játékos nosztalgiával hívta életre a ’60-as, ’70-es években útnak induló úgynevezett „retró” mesék hőseit. A látogató találkozhatott Mazsolával, Kukorival és Kotkodával, a TV Macival, tanúja lehetett Frakk, Mirr-Murr, A legkisebb ugrifüles, Süsü, A kockásfülű nyúl, Pom Pom, Vuk, Ludas Matyi, Misi Mókus, A Nagy Ho-ho-ho-horgász és még sok-sok mesehős kalandjainak. Továbbá megismerhette a magyar meseirodalom olyan feledhetetlen alakjainak munkásságát, mint például Csukás István, Marék Veronika, Bálint Ágnes, Dargay Attila, Henrik Irén és Sajdik Ferenc. Ezzel a kiállítással találkozhatnak a látogatók Gödöllőn.
E-mail:
deri@derimuzeum.hu
Utazó múzeum
A múzeum további programjai
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
A szépíró olvas
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: egyéb
A modern irodalomelméletek a szerző-mű-befogadó hármasságának viszonyából indulnak ki. A közhiedelemmel ellentétben pedig a szerző nem csak ír, hanem olvas is. A szépíró olvas című programsorozatunk esetében az említett szerepek egymásba csúsznak, átfedésbe kerülnek: írók, költők vallanak arról, hogy mit és hogyan olvasnak ők. Ezáltal az érdeklődők írás és olvasás gyakorlatának bonyolult, izgalmas összefüggéseibe, a két tevékenység harmóniájába nyerhetnek betekintést, valamint hallhatnak kedvenc szerzőik legfontosabb olvasmányélményeiről, anyaggyűjtéssel, inspirálódással kapcsolatos műhelytitkairól.
Tiétek is a múzeum!
Tiétek is a múzeum!
Egy csipet képzőművészet, egy csipet fizika, egy csipet biológia, egy csipet irodalom
Lejárt program
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Szeretnénk foglalkozásainkat több tudományterülethez, több iskolai tantárgyhoz kapcsolni, s ezzel rámutatni arra, hogy egy-egy kiállításra nem csupán egy szemszögből, egy tantárgyhoz kapcsolódva tekinthetünk. Az érdeklődő pedagógusokat is arra ösztönözzük, hogy kilépve a komfortzónájukból más szemmel tekintsenek egy-egy kiállításra. Így maximálisan a felszínre tudjuk hozni a nyilvánvaló kapcsolódási pontokon túlmutató látens lehetőségeket.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap