RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Így is lehet...! - Gyűjtögetünk
település:
Martfű
múzeum neve:
Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény, Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár Múzeum adatai
program helyszíne:
5435 Martfű, Mártírok út 1.Térkép
program típusa: egyéb
célközönség: általános iskolások, autisták, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdők, családok, értelmi fogyatékossággal élők, felnőttek, fiúk, fogyatékossággal élők, gyermekek, gyógypedagógusok, hallássérültek, iskolák, középiskolások, lányok, megértési nehézséggel élők, mozgáskorlátozottak, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, sajátos nevelési igényűek, szülők
A múzeumi gyűjtés folyamata olykor filmbe illő és humorral fűszerezett. Szeretnénk bemutatni, hogy milyen vicces és emlékezetes emlékképek őrződnek bennünk egy-egy gyűjteményi darab beszerzéséről. A rövid film célja derűt csalni az emberek arcára, mindemellett betekintést nyújtani az olykor rendhagyó gyűjtési folyamatba. Szeretnénk továbbá népszerűsíteni elsősorban a lakossági ajándékozást, adományozást. Az online tartalom elérhetővé válik az intézményünk honlapján, közösségi oldalunkon és a városi honlapon. Közreműködők: Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai, martfűi lakosok, Martfű Média Csoport

A múzeumi gyűjtés folyamata olykor filmbe illő és humorral fűszerezett. Szeretnénk bemutatni, hogy milyen vicces és emlékezetes emlékképek őrződnek bennünk egy-egy gyűjteményi darab beszerzéséről. A rövid film célja derűt csalni az emberek arcára, mindemellett betekintést nyújtani az olykor rendhagyó gyűjtési folyamatba. Szeretnénk továbbá népszerűsíteni elsősorban a lakossági ajándékozást, adományozást. Az online tartalom elérhetővé válik az intézményünk honlapján, közösségi oldalunkon és a városi honlapon.
Közreműködők: Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai, martfűi lakosok, Martfű Média Csoport

Honlap:
http://muzeum.martfumuvhaz.hu/
E-mail:
martfugyujtemeny@gmail.com
Ingyenes program!
Múzeumi kulisszatitkok
Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény darabjai
Programidőpontok leírása

Az online tartalom tevezett megjelenése október vége.

Célközönség

Az online tartalom valamennyi korosztály számára szól.

Felelős személy
Név: Darida Andrea
Cím: 5435 Martfű Mártírok útja 1.
Telefon: 56 450 146
E-mail: martfugyujtemeny@gmail.com
A múzeum további programjai
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Filmvetítés a Martfű Moziban
Filmvetítés a Martfű Moziban
Lejárt program
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: családi program, filmvetítés
Regisztráció szükséges!
Vissza a jövőbe II. - INGYENES filmvetítés A Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény egy igazi időutazás azok számára, akik a 60-70-80-as évekbe szeretnének visszarepülni és betekintést kapni a mindennapokba. Ezt az életérzést szeretnénk tovább erősíteni és egy olyan filmélményt adni a látogatóinknak, ahol átérezhetik a kor hangulatát. Ezúttal azonban Amerikába "utazunk", hiszen egy olyan filmet választottunk, ahol az időutazás egy másik kontinensen valósul meg. A családok most közösen élhetik át azt az izgalmas történetet és elgondolást, mely a 80-as években szinte minden fiatalt magával ragadott: az időutazás gondolatát. Célunk, hogy zenei slágerekben gazdag szórakoztató film kíséretében egy vidám estét tölthessenek együtt generációk, felidézve a fiatalságukat, gyerekkorukat és az első moziélményüket. A filmvetítés a látogatók számára ingyenes!
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Múzeumi topogó
Múzeumi topogó
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: egyéb
A Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény, a Pécskői Család Alföldi Kerámiagyűjteménye, a Martfűi Néptáncegyüttes, valamint a Múzeumok Őszi Fesztiválja népszerűsítése céljából egy rövid videó készül, mely megtekinthető lesz a közösségi oldalunkon és a honlapunkon.
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Ismerd meg jeles napjainkat!
Ismerd meg jeles napjainkat!
Lejárt program
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: vetélkedő
Regisztráció szükséges!
Az őszi ünnepkör jeles napjainak bemutatása és játékos megismerése a zene és a tánc nyelvén. Ehhez az évszakhoz számos jeles napunk kapcsolódik: Szent Mihály napja, Márton nap, Mindenszentek. A hagyományok és szokások felidézése ezúttal sokszínű játékos feladattal fűszerezve jelenik meg a vetélkedőn. A főszerepben a zene, a tánc és a mozgásos tevékenységek. Az ismeretátadáson túl a gyerekek számára egy felhőtlen és vidám délutánt nyújtunk. A programot 5-6. osztályos diákok számára ajánljuk.
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Hangszersimogató
Hangszersimogató
Lejárt program
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A Borvirág zenekar tagjai betekintést nyújtanak a népi hangszerek világába és azok megszólaltatása átal felidézik elődeink korát, szórakozási lehetőségeit. A program helyszíne a Városi Könyvtár, valamint a Martfűi Pécskői Alföldi Kerámia Gyűjtemény, mely őrzi a paraszti világ berendezéseit, használati tárgyait. A program résztvevői megismerkedhetnek a hangszerekkel és a kis koncert által páratlan zenei élményhez jutnak. Mindez kiegészül a gyűjtemény tárgyainak megismerésével és a néphagyományok, népszokások felelevenítésével.
Tiétek is a múzeum!
Tiétek is a múzeum!
Hangfürdő - “Légy egységben és harmóniában Önmagaddal!”
Hangfürdő - “Légy egységben és harmóniában Önmagaddal!”
Lejárt program
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: egyéb
Regisztráció szükséges!
A tibeti hangtálak prevenciós célja, hogy testi és lelki feltöltődést nyújtsanak a mindennapokban. Hangjuk gazdagságának és békességteremtő erejének köszönhetően segít a stresszkezelésben és a szorongások feloldásában. Programunk azoknak az óvodapedagógusoknak és kisgyermek-gondozóknak szól, akik a pandémia idején is odaadással részt vettek gyermekeink gondozásában és nevelésében. A múlt és a jelen találkozása, a rezgések és energiák mozgása ezúttal egy olyan térben valósulhat meg, mely az elődeink emlékeit, féltett kincseit őrzik. A programunk a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjteményben valósul meg. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Egy lépés a Tisza cipőben
Egy lépés a Tisza cipőben
Lejárt program
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: rendhagyó műtárgybemutatás
A településen található szakképző iskolában /Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium/ a mai napig helyet kap a cipőgyártás és bőrdíszmű képzés. Ezúttal a gyűjteményünk néhány darabját visszük el számukra, hogy ezzel is motivációt nyújtsunk a tanuláshoz és fejlődéshez. A rövid helytörténeti előadást követően bemutatjuk az utazó kiállításunk részét képező lábbeliket és játékra hívjuk őket: "Tervezd meg az őszi lábbelid és álmodd meg az új Tisza cipő logót!"
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Koncert a Kastély kertben
Koncert a Kastély kertben
Lejárt program
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: koncert
Martfű helytörténetének kiemelkedő épülete a város szélén található kastély. A Keszlerffy család kúriája a 19. század végén épült fel. A historizáló stílusú épületen romantikus villaépítészeti stílusjegyeket is megfigyelhetünk. 1920-as évek elején Szobotka Dezső vásárolta meg a kúriát. Az államosítás után a cipőgyár kezelésébe került a kúria, majd 1980-as években a növényolajgyárhoz. A vállalat felújítatta az épületet és vendégházként, valamint alkotóházként hasznosította. Napjainkban a Martfű Termál SPA részeként Kastélyszálló Panzió néven hasznosul az egykori kúria. Az épület mögött található csodálatos park ad helyet annak a koncertnek, mely a Martfű Városi Nőikar közreműködésével valósul meg.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap