RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
25 éves a Thália-ház - Színészmúzeum Lejárt program
település:
Miskolc
múzeum neve:
Miskolci Galéria Múzeum adatai
program helyszíne:
Színészmúzeum - Thália-ház, 3525 Miskolc, Déryné u. 3.
RecitaTRIO koncert a kocsiszínben A trió művészei Kékes Zsuzsa, Vihula Mihajlo és Szurasenkó Dániel, immár jó pár éve, számos színészmúzeumi projektben vettek részt előadóként, közreműködőként. Az idén tíz éves formáció születésnapi koncerttel köszönti a 25 esztendős múzeumot.
Honlap:
hermuz.hu
E-mail:
info@miskolcigaleria.eu
Ingyenes program!
16+ – A zene szárnyán!
Programidőpontok:
2021. OKT 05. 17:00 - 19:00
Felelős személy
Név: Mikita Gábor
Telefon: +36 70 943 2917
E-mail: mikitagabor@gmail.com
A múzeum további programjai
Tiétek is a múzeum!
Tiétek is a múzeum!
Bartók plusz Pilinszky plusz Egyetem
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
A tematikus napon a Miskolci Egyetem oktatóinak azt mutatjuk be, hogyan tudja munkájukat segíteni, színesíteni a múzeum. A Bartók plusz Pilinszky plusz Én tárlat által nyújtott lehetőségeket kihasználva mindenki elképzelheti azt a találkozást, amelyben a zeneszerző és a költő mellé ő maga érkezik harmadikként. Az elképzelt találkozót megörökítheti versben vagy rövid prózában, de készíthet róla montázst vagy kollázst is. A cél a saját hivatás/a saját személyiség kompozícióba emelése és megjelenítése.
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
21. Légyott – Bartók plusz Pilinszky plusz Én
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Találd meg magad a művészetben, találd ki magad a művészetet! Az alkotói én dimenziói, hétköznapi hősök és alkotóművészek. Kreatív képességek és az ihlet. Művészetterápiás foglalkozás-sorozat az „énidő” kiteljesítésére. Közreműködnek a tárlaton kiállító művészek.
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Kiemelt tematika: Többszólamú múzeum
Pilinszky közelebb
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Program típusa: időszaki kiállítás
Beszélgetések az alkotói én találkozásairól és az ihletről. A Fesztivál ideje alatt, három alkalommal gondolkodunk közösen arról, vajon mi motiválja az alkotót, honnan jönnek a példaképek, mennyire tudatos a művészi alkotómunka és mennyire irányítható a folyamat. Meghívott vendégek a Bartók plusz Pilinszky plusz ÉN című kiállítás művészei, többek között: Bukovenszky-Nagy Eszter, Csintalan András, Drozsnyik István, Fazekas-Balogh István, Filip Gabriella, Fecske Csaba, Gönczi Petra Virág, Jacsó Pál, Homonna György, Krajnyák Dalma, Radics Márta, Sütő Róbert, Szakállas Zsolt, Üveges Tamás, Némethi Lajos, Kégl Ildikó. Időpontok: szeptember 29., október 13., október 27., november 3., délután 4 órai kezdettel
Szakmai múzeumi programok
Szakmai múzeumi programok
100 ÉVES A MISKOLCI MŰVÉSZTELEP. JUBILEUMI KIÁLLÍTÁS
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Program típusa: családi program
A művésztelep megalakulásával egy régi álom vált valóra: Miskolc a képzőművészet országos jelentőségű otthona lett. A Csabai kapui létesítmény „élete” sohasem volt fáklyás menet. Száz éves története örökös küzdelem a fennmaradásért, a képzőművészet hadállásainak erősbítéséért. Működési keretei ugyan többször is megváltoztak, de mindmáig szolgál és véd, szimbólumaként a töretlen helytállásnak. A centenáriumi kiállítás a kevéssé ismert első évtizedeket állítja fókuszba. A bemutatásra váró alkotások jelentős részét a nagyközönség még sohasem láthatta: hagyatékokból, raktárak mélyéről lépnek most elénk. Az ünnepi tárlat a város múltjáról szól, de jövőbe mutató üzeneteket tolmácsol. Ez a rendezvény is harcolni tanít, ámde kard nélkül. A Miskolci Galéria népszerű “Mesterkedő” sorozatának két speciális állomása kötődik a művésztelep fogalmához és általában véve az alkotói szemlélethez. A legfiatalabb korosztályt vonja be a modernés kortárs művészet megismerésébe, tapasztalati úton való megélésébe.
Tiétek is a múzeum!
Tiétek is a múzeum!
ENYÉM-TIÉD-MIÉNK
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Városi lét Tematikus kiállítás múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz a Miskolci Galéria gyűjteményéből válogatva Egy közgyűjtemény esetében alapvető, hogy azt a nyilvánosság elé kell tárni, hogy mindenki a maga szintjén befogadhassa, megérthesse, a gyűjteményét. De mikortól mondhatjuk, hogy magunkénak érzünk valamit, hogy miénk az élmény? Ezt a kérdést járjuk körül egyrészt a gyűjtemény, másrészt az élmény vonatkozásában. Segítünk, hogy mindenkié (tiéd is) legyen az, ami most csak az enyém/miénk (múzeumi szakembereké). Általános és középiskolás csoportoknak segítséget nyújtunk a feldolgozásban múzeumpedagógiai foglalkozások keretében, de az önálló látogatók számára is élményszerű lesz a kiállítás. A városi lét témájához olyan műveket válogattunk össze, melyek nem csak a városi környezet, hanem a városi lét életérzését is bemutatják. A zsúfoltságot, az egyenlőtlenséget, a kisebbségbe került embercsoportokat és a természetet, a fejlődés miatti elmúló tájat/ értékeket, az ipari zónák sivárságát. A képanyag nem helyspecifikus, az általános (nagy)városi létünket járja körül természetesen hazai léptékben, úgy, ahogy a hazai képzőművészet szereplői is megélik és feldolgozzák mindezt.
Szakmai múzeumi programok
Szakmai múzeumi programok
A magyar szablyavívás virágkora
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Program típusa: családi program
Regisztráció szükséges!
Mit tudunk a magyar szablyavívás történetéről? Mikortól beszélhetünk magyar szablyavívásról? Híres párbajok. A magyar szablyavívás jelene. Előadó: Barta Emil víváskutató Az előadás fesztiváli ára: 1000 Ft.
Szablyavívás a külvilágban - KardVarázs
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Program típusa: családi program
Kardok, történetek, kitekintések a Kárpát-medencéből. A szablya megjelenése külföldi forrásokban. Az első források, melyek kizárólag ezzel foglalkoznak. Az olaszok és a szablyavívás megreformálása, az I. világháború végéig.
Szakmai múzeumi programok
Szakmai múzeumi programok
Három Asszó – Kardok, történetek, kitekintések a Kárpát-medencéből
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Program típusa: családi program
Regisztráció szükséges!
A három alkalmas előadás- és beszélgetés-sorozat a kard- és szablyavívás történetét, miskolci, illetve magyar vonatkozásait járja körbe Barta Emil víváskutató segítségével. A Három Asszó első előadásán a miskolci vívás kezdeti időszakát ismerhetik meg a látogatók, ennek keretében bemutatásra kerül az „ismeretlen” Gerevich, idősebb Gerevich Aladár miskolci tevékenysége és életútja. Az eseményen jelképes regisztrációs díj ellenében lehet részt venni, amely a helyszínen fizetendő. A részvétel a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációs űrlap linkje: https://forms.gle/zjE5BGGAwDbJFzHM6 Az előadás-sorozat további időpontjai, tematikája: -Szeptember 9. 17 óra - A miskolci vívás kezdeti időszaka - Október 7. 17 óra - A magyar szablyavívás története Ennek díja: 1000 Ft, amely magába foglalja a Petró-házban található Kard és Szablya című kiállítás megtekintését tárlatvezetővel. - November 4. 16.30 óra - Szablyavívás a határon + Harci Bemutató - /Flokken/ Sebő Béla vívásoktató vezényletével Az előadás és a harci bemutató fesztiváli díja: 2000 Ft
Tiétek is a múzeum!
Tiétek is a múzeum!
Kard és szablya / Petró-ház – Rendfenntartók Napja
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Regisztráció szükséges!
Tárlatvezetés a Harcos és a Kard és szablya kiállításokban Egyeztetett időpontban a program a rendvédelmi szervek munkatársai számára térítésmentesen vehető igénybe.
Szakmai múzeumi programok
Szakmai múzeumi programok
Falu a városban – Miskolc városrészeinek társadalomtörténete, kulturális változásai a 19–20. században
Lejárt program
Program helyszíne: Miskolc
Program típusa: előadás
A miskolci Herman Ottó Múzeum vezetésével, a Miskolci Egyetem és a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltára munkatársainak részvételével 2020 decemberében egy kutatási projekt kezdődött (OTKA NKFI-135501). A három éves program Falu a városban címmel a 19–20. századi magyarországi urbanizáció és paraszti polgárosodás folyamatainak lokális-regionális feltárását célozza, Miskolc város és a környező egykori falvak, később városrésszé váló települések (kiemelten Görömböly-Tapolca, Hejőcsaba és Szirma) kulturális kapcsolatainak komplex társadalomtörténeti, várostörténeti, néprajzi és kulturális antropológiai vizsgálatával.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap