RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Öko hét az Algyői Tájházban 2021 - fűszernövények Lejárt program
település:
Algyő
múzeum neve:
Algyői Tájház Múzeum adatai
program helyszíne:
6750 Algyő, Kastélykert utca 42.Térkép
napszak: délelőtt
program típusa: kézműves foglalkozás
célközönség: általános iskolások, óvodások
Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola diákjai évek óta vendégei az Algyői Tájháznak. Öko-hétre hívjuk a gyerekeket a tájházba, mindig más témában. Idén az Algyői Szivárvány Óvoda nagy csoportosait is várjuk. Ebben az évben a fűszernövények kapják a főszerepet. Játékos fűszernövény ismerettel és kézműves foglalkozással várjuk az iskolásokat és óvodásokat.

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Öko-hét programjához már évek óta csatlakozik az Algyői Tájház. Az iskola minden évben október 3. hetében rendezi meg ezt a programsorozatot. Minden évben más-más témával ismerkedhetnek meg a gyerekek a hét során az iskolában és az Algyői Tájházban is. Ebben az évben az Algyői Szivárvány Óvoda nagy csoportosai is meghívást kapnak a rendezvénysorozatunkra.

Az Algyői Tájház kertjében található az EzerjóKert, melyet az Ezerjófű Egyesület hozott létre. Az EzerjóKert szerepel az Algyői Települési Értéktárban és a Csongrád-Csanád megyei értéktárba is bekerült. A bemutató kertben nem csak fűszernövények, hanem gyógynövények is találhatók. Az Algyői Tájház állandó kiállításában szereplő 1938-as berendezett enteriőr mellett az interaktív táblán gyógy- és fűszernövényekkel kapcsolatos múzeumpedagógiai anyag is található, melyet a foglalkozás során fel tudunk használni.

Az Öko-héten idén a fűszernövényekkel ismerkedhetnek meg a résztvevő gyerekek. Olyan játékos feladatokkal várjuk őket, melyek segítségével megismerhetik a növényeket, felhasználásukat, tulajdonságaikat. A foglalkozások összeállításakor figyelembe vettük, hogy a résztvevő gyermekek életkoruknak megfelelő mennyiségű és tartalmú tudással gyarapodhassanak. A kézműves foglalkozáson könnyen elkészíthető technikával készült tárgyat vihetnek haza.

 

E-mail:
tajhaz.algyo@gmail.com
Ingyenes program!
Múzeumi őszbúcsúztató – Engedd el magad!
Programidőpontok:
2021. OKT 18. - 2021. OKT 22.
08:30 - 12:00
További információk:

A programot ajánljuk az EFOP 3.3.2-16-2016-000349-es kódszámú pályázatunkban résztvevő iskoláinknak és óvodánknak is, ez a pályázat nem tartalmazza a jelen programot, ám amennyiben az iskolák igénylik, számukra is elérhetővé tudjuk tenni ezt a lehetőséget. A jó kapcsolat megtartása és megerősítése érdekében is kiváló lehetőség mindegyik fél számára

Célközönség

Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és az Algyői Szivárvány Óvoda

Felelős személy
Név: Izbékiné Cseuz Gabriella
Cím: 6750 Algyő, Búvár utca 5.
Telefon: 0630-415-0435
E-mail: tajhaz.algyo@gmail.com
A múzeum további programjai
Tiétek is a múzeum!
Tiétek is a múzeum!
Algyő Napja - 20 éves az Algyői Tájház
Algyő Napja - 20 éves az Algyői Tájház
Lejárt program
Program helyszíne: Algyő
Program típusa: kötetlen beszélgetés
A 2001. őszén átadott Algyői Tájház 2021-ben ünnepli 20. születésnapját. Ezen alkalommal ünnepélyes vendéglátással várjuk a tájház állandó kiállításához adományokkal hozzájáruló algyői lakosokat. A programon ünnepélyes keretek között szeretnénk megköszönni az adományozóknak tájházunk műtárgy állományának gyarapodását oklevél átadással és állófogadással. A program része az Algyő napi ünnepség sorozatnak.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2020MŐF 2019MŐF 2018
Nemzeti Kulturális Alap